Paulus Trip

Tilbudspris 175,00 kr. Normalpris 224,95 kr.
Paulus Trip – En rejseguide til Paulus og det moderne Grækenland
Eksistensen, 2023, Hæftet, 184 sider
ISBN 9788741010175

En sanselig og smagfuld rejseguide rundt i Paulus’ og vores allesammens Grækenland. Stender fører an med sikker hånd og en overflod af viden.

Man kommer ikke uden om lyset, når man skal formidle Grækenland. Både det lys, man får i øjnene, når man lander i en af de mange lufthavne, og det lys, som apostlen og tænkeren Paulus har været for dannelsen af mange landes kultur og samfund.

Poul Joachim Stender har begået en velduftende og smagfuld guide til det land, der både har aftryk af Paulus’ fodspor og af alle de folks fodspor, som har tilbragt en sommer eller to i det blå-hvide land. Gennem et helt livs samlet indsigt øser han af sin viden om et land, der i alle måder bjergtager den besøgende. Det er en rejse i hælene på Paulus, men også et besøg til de destinationer, der ikke er til at komme udenom. Vi kommer både tilbage i tiden og beser den grund, Europa er bygget på, og som ruinerne af antikken vidner om, og vi bringes rundt i det moderne Grækenland. Alt imens vi lytter til cikaderens sang, der har sunget siden tidernes morgen og dermed forbinder fortid og nutid.

Grækenland har givet os demokratiet, matematikken, retsinaen og fetaosten. Og dertil har en af kristendommens vigtigste skikkelser rejst rundt og revset og opmuntret de første menigheder. Guiden er et krydsklip mellem de mange omstændigheder, der har skabt vores kultur.

Velkommen til en guidet tur til Paulus og det moderne Grækenland


Omtale

"Med en detaljerigdom, som aldrig bliver for meget, tegner forfatteren et smukt og alvorligt portræt af et land og en kultur formet af årtusinders begivenheder og fortællinger (...) Èn ting er, at jeg får lyst til at pakke en taske i dag og rejse til Grækenland i morgen. Noget andet er, at et vægtigt teologisk stof, det paulinske, bliver så sjovt levende, idet man læser (...) Der er sludrende afsnit. Men de danser præcist, så de teologiske pointer bare bliver tydeligere (...) Det er først og fremmest en vidunderlig bog."

Præsteforeningens Blad

"En ny bog af den konstant velskrivende præst Poul Joachim Stender modtages som altid med lige dele glæde, forventning og taknemlighed (...) Han øser generøst ud af både viden og indsigt. Denne bog afviser den gamle tese om, at folk ikke vil belæres. Men det er måden altså! Her taler vi om en rejseguide, der er langt mere end det (...) Og det lykkes! (...) viser nok en gang Stenders evne til lige at få folk til at løfte øjenbrynene (...) der er også de mange små aforisme-lignende sentenser og tanker til fordybelse, spredt ud over hele bogen."

Udfordringen