Prædikenen som det tredje rum - E-bog

95,00 kr.
Eksistensen, 2021, E-bog, ePub,
ISBN 9788741008004

Prædikenen som det tredje rum giver som den første bog på dansk en indføring i empirisk teologi og en  undersøgelser af, hvordan kirkegængere hører en prædiken.

Emneord
Prædikener
Links

Menigheden ved søndagsgudstjenesten hører ikke en prædiken, der er identisk med den, præsten har sat sig for at holde. Det er efterhånden gammel retorisk viden. Ikke desto mindre er teorien om, at meningen gemmer sig i det papir, prædikenen er skrevet på – og derfra blot venter på at blive overført til tilhørerne – sejlivet i praksis.

I Prædikenen som det tredje rum gør forfatteren ikke alene op med den forestilling, men angiver også en retning for en homiletisk kommunikationsteori, der kan sættes i stedet. Hendes bidrag til homiletikken er baseret på egne empiriske undersøgelser af, hvordan prædikenen opleves af menigheden (og af præsten), kombineret med nyeste kommunikationsteoretiske og homiletiske forskning. 

Prædikenen som det tredje rum giver som den første bog på dansk en indføring i empirisk teologi og præsenterer efterfølgende (i bogens anden del) resultaterne af forfatterens empiriske undersøgelser af, hvordan kirkegængere lytter, når de hører evangeliet forkyndt i en prædiken.