Religion i en globaliseret verden

Af
Forlaget Univers, 2020, Hæftet, 200 sider

Verden af i dag er globaliseret. Kapital, varer, ideer og mennesker bevæger sig i stigende omfang på tværs af hidtidige grænser. I dag er det ikke mindst den elektroniske informations- og kommunikationsteknologi, som har accelereret globaliseringen.

249,95 kr.
ELLER

Beskrivelse

Allerede i 2017 nåede vi op på, at over halvdelen af verdens befolkning havde personlig adgang til internettet. Religion har været en del af globaliseringen allerede meget tidligt. Kristen, muslimsk og buddhistisk mission har i århundreder været en væsentlig drivkraft i globaliseringens kulturmøder og kulturforandringer. I dag bringer globaliseringens nærvær i tid og rum religion tættere ind på livet af befolkningerne. Deres reaktioner, enten de er positive eller negative, understreger endnu en gang, at religion er en central del af tilværelsen for størstedelen af verdens befolkning. Det gælder også for dem, der ikke bekender sig til nogen religion.

Bogens bidrag repræsenterer en stor spændvidde i emner, steder og kronologi, fra global tænkning i det gamle Rom over muligheden eller umuligheden af en globalt gældende religionskritik til moderne lokale kultur- og religionskampe, som også er globalt virkende. Forfatterne, som alle kommer fra Religionsvidenskab ved Institut for Tværkulturelle  og Regionale Studier på Københavns Universitet, har bragt deres brede og meget forskelligartede viden ind i et samspil om at belyse religion i en globaliseret verden.


Yderligere information ISBN: 9788791668593, 1 udgave, 1 oplag, Hæftet, Forlaget Univers, 2020

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.