Samtaler med Gud

250,00 kr
Samtaler med Gud – Kollekter til 1. og 2. tekstrække
Forlaget Læselyst, 2022, Indbundet, 138 sider
ISBN 9788797298022

Samtaler med Gud er primært skrevet til brug i kirken. Hver gudstjeneste året rundt indledes med en indledningskollekt; en bøn, der åbner tilhørerens stemning mod de tekster, som er knyttet til dagen og derudover løfter en flig af sløret til det, som skal forkyndes i prædikenen.

Samtaler med Gud indeholder nye indledningskollekter til alle søn- og helligdage i en toårig periode; altså til både 1. og 2. tekstrække.
Simon Talbo Linneberg Stubkjær, der er sognepræst i Kalvslund, Obbekær og Sct. Catharinæ Kirke i Ribe, lader et ”vi” henvende sig til Gud i kollekterne. Vi’et er både individuelt og kollektivt. Det peger ikke på en bestemt menighed eller et bestemt individ, men skaber en umiddelbar genklang hos tilhørerne i enhver kirke.
Selvom ”Samtaler med Gud” er skrevet til gudstjenestelig brug, kan bogen også benyttes som en andagtsbog. Hvad enten man har planer om at gå i kirke eller ej, kan man hver søn- og helligdagsmorgen læse kollekten og dagens bibeltekster som en start, der giver eftertanke til resten af dagen.