Skærm Ånden - E-bog

80,00 kr.
Skærm Ånden - E-bog – Kristendommen ifølge
Eksistensen, 2024, E-bog, ePub, 105 sider
ISBN 9788741010946

Forfatteren Agnete Braad blev kastet ind i kristendommen, da hendes mor blev præst. I bogen fortæller hun levende og erindrende om, hvordan de kristne værdier og den kristne etik har spillet en rolle i hendes opvækst og stadig gør det.

Links

Med rødder i friskolemiljøet og den grundtvigianske valgmenighed Vartov kommer forfatteren både omkring kunsten som et betydningsfuldt reflektionsrum, tilliden til socialiteten og samfundet, mistilliden til tech-giganternes bidrag til det gode liv, og hun berører den ondskab, der hører med til den skabte verden.

Særligt vores forhold til ’skærm-virkeligheden’ løber som en rød tråd gennem bogen: Hvordan det at holde fast i forståelsen af mennesket som åndfuldt og maskinen som åndløs, har betydning for, hvordan man lever sit liv, hvilke præferencer man har, og hvad man stiller sig kritisk over for. 

Agnete Braad (f. 1976), er idéhistoriker og romanforfatter og har arbejdet mange år i kulturbranchen: Testrup Højskole, Danmarks Radio og Louisiana Museum of Modern Art. Hun debuterede i 2012 med den selvbiografiske roman Som om hun bare lagde røret på og forsvandt og har senest udgivet Franciska – en roman om maleren Franciska Clausen.