Synger for ravn og ræv - E-bog

100,00 kr.
Synger for ravn og ræv - E-bog – Essay
Eksistensen, 2023, E-bog, ePub, 120 sider
ISBN 9788741010380

Jens Christian Grøndahl kaster bolden op til debat med den unge generation om tidens mest prekære emner: køn, klima, magt, natur og dannelse.

Links

Grøndahls essay er et forsøg på dialog med de unge og med kunsten. Hvor hans generation blev defineret af Murens Fald og troen på den enkeltes frihed, er nutidens unge de første, der ikke forventer, at deres børns fremtid bliver bedre. Med afsæt i kunst, myter og litteratur reflekterer han over vores forhold til den levende verden og forsøget på at finde en mening med livet. Måske rummer vores udskældte civilisation også et sprog for håbet om en mere respektfuld tilgang til naturen?


Omtale

"★★★★★★ (...) Hvert eneste ord i den lille beåndede bog vidner om, at et kultiveret, dannet menneske har skrevet den (...) Hans himmelvendte øje har sans for alt stort og skønt hernede, og han ved, at selv hasselnødden tilhører evigheden. Og derfor lykkes han med det, der er de færreste forundt i vores tid, nemlig at slå en bro over den efterhånden afgrundsdybe kløft til den unge generation."

Jyllands Posten

 

"★★★★★ (...) Fornemt essay om klima- og kulturkamp fra Jens Christian Grøndahl (...) Tonen i bogen er på samme tid myndig, modig og mild (...) Kultiveret er til gengæld ”Synger for ravn og ræv”, hvor forfatteren skriver lødigt og lydefrit om digtere, kunstnere og teologer, og hvad de har at sige om livets mening."

Kristeligt Dagblad

 

"Jens Christian Grøndahl er en af vores suverænt bedste essayister, måske den bedste, og i stand til kalejdoskopisk, nænsomt registrerende og overlegent at flanere mellem kulturhistorie og klimadebat. Synger for ravn og ræv er et intellektuelt modsvar til Generation Thunberg."

Weekendavisen

 

"Det føles befriende at læse essayet. Det hæver sig med stor flyvehøjde over den daglige klimadebat og giver et fascinerende historisk og kulturelt udblik (...) Over for vores tyngende klimaskyld og selvforskyldte dommedag sætter han, med afsæt i kunst og litteratur, et håb om mening og fremtid op. Det er ganske enkelt godt gjort, og jeg ville ønske, at flere af vor tids kunstnere og intellektuelle turde vove sig frem og deltage i debatten på den måde (...) Hans bog er en øjenåbner for nye perspektiver, og den fortjener at blive læst af mange."

POV International