Thomas Mann i syv sind - E-bog

129,95 kr.
Eksistensen, 2017, E-bog, pdf, 216 sider
ISBN 9788741003627

Syv artikler bygget op omkring nogle af Thomas Manns store romaner. Diverse essays, breve, dagbogsoptegnelser og andre værker inddrages i analyserne

E-bog - PDF-version

.

 

Links

I de senere år har der været en stigende interesse for det frugtbare grænseland mellem litteratur, filosofi og teologi. Det gælder i forskningen, og det gælder i kulturlivet generelt. Men emnet er mangelfuldt repræsenteret på det hjemlige bogmarked, og mange har efterspurgt flere bøger herom.

Syv-Sind-Serien er en antologi-række, hvor et bestemt skønlitterært forfatterskab med forbindelseslinjer til filosofien eller teologien belyses af syv forskellige litterater, filosoffer og teologer.

Serien henvender sig såvel til "den dannede lægmand"’ som til undervisningssektoren, hvor den vil kunne anvendes på f.eks. universiteter, højskoler og seminarier eller i studie- og læsekredse. Denne bog i Syv-Sind-Serien omhandler Thomas Manns forfatterskab.
Artiklerne er sammensat kronologisk efter udviklingen i Manns forfatterskab og omhandler følgende værker: Buddenbrooks, Døden i Venedig, Trolddomsbjerget, Josef og hans brødre, Doktor Faustus og Felix Krull. En svindlers bekendelser.

I Syv-sind-serien er også udkommet:
Kundera i syv sind (2006)
Kafka i syv sind (2012)
Knausgård i syv sind (2015)