Truet minoritet søger beskyttelse

348,00 kr.
Truet minoritet søger beskyttelse – Jødernes historie i Danmark
Syddansk Universitetsforlag, 2015, Indbundet, 466 sider
ISBN 9788776748159

Den første samlede fremstilling af jødernes historie i Danmark. Bogen skildrer, hvordan jøderne overalt i Europa har måttet søge beskyttelse hos ikke-jødiske fyrster og dermed mistede muligheden for at tage deres skæbne i egne hænder.

Emneord
Jødedommen

Fra begyndelsen af det 19. århundrede har det store og ubesvarede spørgsmål for det dansk-jødiske samfund været, hvor langt man kunne gå i bestræbelserne på at blive integreret i det danske samfund uden at måtte opgive sin jødisk identitet.

Bølgerne af antisemitisme, der med jævne mellemrum har nået Danmark, har ofte medført en styrket jødisk identitet. Holocaust og oprettelsen af staten Israel har øget selvforståelsen hos jøder og styrket identifikationen med det jødiske folk.

Ud over de lange linjer i historien præsenteres læseren for flere markante personligheder, der satte deres præg på den fælles danskjødiske historie.

Bogen er rigt illustreret med et omfattende billedmateriale, hvor flere af illustrationerne aldrig har været vist før.

Arthur Arnheim (f. 1929), cand.mag. (Historie og jødisk litteratur) fra Københavns Universitet 1960. Kontorchef, senere direktør i Dansk Magisterforening 1960-82, direktør i Magistrenes Pensionskasse 1982-88.