Vandre med Gud

299,95 kr
Vandre med Gud – Sjælesørgeriske essays til alle kirkeårets dage
Lohse, 2022, Hæftet, 328 sider
ISBN 9788756464567

Allan Graugaard Nielsen tager os med på en inspirerende vandring gennem tilværelsens landskab med evangeliernes beretning om Jesus Kristus som pejlemærke. Bogen rummer syvogtres livskloge essays, skrevet med afsæt i bibeltekster til kirkeårets søn- og helligdage og rigt belyst af eksempler fra film, kunst og skønlitteratur.

 

Hvordan kan det sårede blive helt igen? Det er grundtemaet for menneskets på én gang vanskelige og underfulde vandring gennem livet med Gud. Troens vandring.

Bogen er illustreret af maleriet »Den sårede engel«. Det viser en engel, der bæres på en båre af to drenge. Røde blodpletter lyser på den ene vinge.

Englen er ramt. Den forreste dreng bærer tålmodigt sin byrde; den anden ser anklagende på beskueren med et blik, der siger: Var det dig, der skød? Englen kan være et billede på det menneske, du har ramt med dine ord eller handlinger. Den kan også være et billede på dig selv, på din egen sårede sjæl. Eller den kan være Jesus selv, ham, ved hvis sår vi fik lægedom. I hans liv går en smerte gennem verden, men også et glædeligt budskab om forsoning og lægedom. Maleriet udtrykker ikke en stillestående lidelse, men en tydelig bevægelse mod et sted, hvor den sårede kan få hjælp.

Det er troens liv i koncentreret form.