VI er alle præster for Vorherre- E-bog

109,95 kr
VI er alle præster for Vorherre- E-bog – De fleste er frivillige, de færreste får løn
Eksistensen, 2015, E-bog, pdf, 160 sider
ISBN 9788741002699

Hvordan bliver menigheden inddraget i fejringen af gudstjenesten? Bogen giver en række bud på, hvordan gudstjenesten kan blive et fælles ansvar.

E-bog

Denne E-bog kan kun læses med en E-bogslæser evt. via Adobe Digital Editions.
Download programmet her

Emneord
Kirke
Links

En gudstjeneste er et fælles projekt, hvor menigheden samles for i fællesskab at bede til, takke og lovsynge Gud. Ikke desto mindre er gudstjenesten mange steder lagt i hænderne på kirkens ansatte, og menigheden er tydeligt adskilt i de ’arbejdende’ deltagere (kirkens ansatte) og tilhørerne. At vi alle sammen har et ansvar for gudstjenesten, og at vi alle er en vigtig del af den, er gledet i baggrunden.

Med bogen Vi er alle præster for Vorherre opfordres menigheden til at dele ansvaret ud igen – med en understregning af, at gudstjenesten er menighedens gudstjeneste.

Bogen er blevet til gennem besøg i forskellige sogne landet over, hvor menigheden spiller en aktiv rolle i fejringen af gudstjenesten; i forberedelsen, i gennemførelsen, men også i kirken liv uden for gudstjenestetid. Der er bidrag og beretninger fra mange kirkefællesskaber – skrevet af både præster, menighedsrødder og frivillige. For læseren vil der være rig mulighed for at blive inspireret til at gøre gudstjenesten til et fælles anliggende.