Vi er her endnu

249,95 kr.
Vi er her endnu – Efterladte forældre om tab, sorg, kærlighed og håb
Nyt Nordisk Forlag, 2012, Hæftet,
ISBN 978 87 1704 188 2

Ni efterladte forældre fortæller om, hvordan det er at miste sin ægtefælle. Hvordan man bl.a. på samme tid som at sorgen skal tacles også skal udfylde forældrerollen over for børnene.

Forfatter Linda Jakobsen har med denne samling af fortællinger fra efterladte ægtefæller sat fokus på de følelser og omvæltninger, som indtræffer, når et menneske mister sin ægtefælle. Der beskrives bl.a., hvordan ens faste grundlag rives væk under én, og hvordan tilværelsen skal bygges op på ny igen. Der er en sorg over at have mistet sin ægtefælle samtidig med, at børnene oplever en stor sorg over at have mistet den ene forælder. Dertil kommer kærlighed til en ny partner, og håbet om, at livet stadig er godt, og at det er muligt igen at blive lykkelig.

Bogen indledes med et kapitel af faglig rådgivningschef i Børn, Unge og Sorg, Eva Helweg, der skriver om efterladte forældres ansvar. Bogen afsluttes med et kapitel af hospitalspræst Tom Andersen Kjær, der beskriver sorgprocessen og forholder sig til, hvordan vi kan være hos hinanden i sorgen.