Den Danske Klosterrute - Sydfyn

Tilbudspris 149,95 kr. Normalpris 299,95 kr.
Den Danske Klosterrute - Sydfyn – - med Langeland, Tåsinge, Thurø og Ærø
Eksistensen, 2015, Hæftet, 240 sider
ISBN 978 87 7517 970 1

En spændende guide til Den Danske Klosterrute på Sydfyn, Langeland, Tåsinge, Thurø og Ærø. En samlet strækning på 261 km i noget af Danmarks mest imponerende og idylliske natur.

Guidebogen passer både i vandrerygsækken, cykeltasken og handskerummet.

Hele strækningen på Sydfyn er præget af en frodig natur med et enestående dyre og planteliv. Her har havets nærhed såvel historisk som kulturhistorisk sat sig interessante spor. Man kommer bl.a. forbi den idylliske gamle skipperby i Troense på Tåsinge, hvor de gamle bindingsværkshuse med deres grønne haver ligger lige ned til vandet.
Turen går også  til Ærø, hvor smukke, velholdte gamle huse og smalle gader med toppede brosten præger bybilledet. Det er som at træde ind i et forhistorisk Danmark. Og man kommer til Svendborg, den største by på Sydfyn med dens mange gamle kirker og usammenlignelige kulturliv.   

Den Danske Klosterrute er en turist- og pilgrimsvandrerute gennem hele Danmark med temaerne kirke, kunst, historie og natur. Ruten forbinder 49 steder, hvor der blev bygget klostre i middelalderen. Mellem klosterstederne går ruten forbi mange kirker og kulturseværdigheder. Hele strækningen fra Helsingør på Sjælland til Frederikshavn i Nordjylland vil blive ca. 2200 km.

Klosterruten går som regel ad stier og små veje og slynger sig ind og ud af landskabet for at komme igennem Danmarks smukkeste natur.

Den Danske Klosterrute beskrives i denne guidebogserie med 10 bind. Hver bog i guidebogsserien indeholder omhyggelig rutebeskrivelse, detaljerede kort, oplysninger om overnatnings-, spise- og indkøbssteder, anden praktisk information og selvfølgelig en masse beskrivelser af den kultur vandreren kommer forbi på ruten.

Klosterruten.dk

Netguiden: www.klosterruten.dk er et supplement til guideserien Den Danske Klosterrute. Her kan du finde generelle oplysninger, tips om vandring og beskrivelse af de arrangementer, der afholdes af holdet bag Klosterruten.


Omtale

Ny bog i serien om den danske klosterrute er en øjenåbner. En guldgrube af små fortættede beretninger og oplysninger om tider og steder.

Kristeligt Dagblad, Steen Skovsgaard